Rijschool Anja
Tel.: 06 - 53 865 666Hoelang duurt een praktijkopleiding?
De duur van je rijopleiding is afhankelijk van het benodigde rijlessen die je zult hebben en je beschikbaarheid voor de rijlessen.

Wat kan ik verwachten van mijn rijles?
De lessen zijn van makkelijk naar moeilijk opgebouwd met een lesplan, deze staat op je instructiekaart. Hierop worden je vorderingen bijgehouden en weet je dus precies waar je aan toe bent. De rijlessen worden bij voorkeur op door de weekse dagen tussen 8 en 18.30 uur of zaterdagmorgen gegeven.
Uit ervaring weten wij dat rijden in de avonduren en weekenden je over het algemeen meer lessen kost. Dit komt door afwijkende verkeerssituaties: het is een stuk rustiger in het verkeer waardoor je minder op de proef wordt gesteld.
Tijdens de rijlessen wordt er ook veel aandacht geschonken aan gevaarherkenning, risicobewustzijn en risico-acceptatie, zodat je na het behalen van je rijbewijs veilig alleen de weg op kunt.

Wat is het slagingspercentage?
Het CBR publiceert elk kwartaal slagingscijfers van de rijscholen die bij de Kamer van Koophandel en het CBR staan ingeschreven, via deze link kan je deze gegevens bekijken.

Kan ik ook losse autorijlessen nemen in plaats van een heel pakket?
Het is altijd mogelijk om per les te betalen. Toch maak je met een pakket het jezelf wel makkelijker zodat je niet iedere keer aan de betaling van je rijlessen hoeft te denken.

Hoe snel kan ik beginnen?
Wij hebben soms een korte wachtlijst,maar over het algemeen kun je vrij snel beginnen met je rijopleiding.Hoe flexibeler je bent des te sneller kun je beginnen. Wil je graag weten wanneer we voor jouw plek hebben? Dan kun je het beste even contact met ons opnemen.

Wat zijn bijzondere verrichtingen?
Dit zijn bijzondere handelingen met je auto, zoals o.a. keren op de weg, je auto file parkeren, voor of achteruit een parkeervak inrijden.

Is er een tussentijdse toets?
Bij je opleiding voor het praktijkexamen kun je je vorderingen testen met een tussentijdse toets (aanrader), tijdens deze toets kun je de bijzondere verrichtingen "verdienen" zodat je deze op het 1e examen niet meer hoeft te doen. De toets is een rijtest die verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen en om eventuele nervositeit weg te nemen, in de praktijk blijkt dat de slaagkans door een tussentijdse toets aanzienlijk toeneemt.

Wanneer mag ik beginnen met rijles ?
Door 2toDrive kun je nu al vanaf 16,5 jaar starten met je rijles. Vanaf de dag dat jij 17 bent geworden kan je rijexamen doen. Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18de verjaardag alleen de weg op onder begeleiding van de door jouzelf gekozen coach(es).

Hoe werkt 2todrive?
Ben jij 16 jaar? Dan mag je starten met het halen van je theorie-examen.
Vanaf 16,5 jaar mag je gaan rijlessen.
Als je 17 jaar bent geworden mag je rijexamen doen.
Heb je je rijbewijs gehaald? Dan kun je tot je 18de in de auto rijden samen met je coach.
Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op.
Voor meer info zie : www.2todrive.nl