Rijschool Anja
Tel.: 06 - 53 865 666

CBR rijtest

Training voor mensen met rijangst of faalangst
Angst om te rijden of tijdens het rijden kan vele oorzaken hebben. Vaak is het eenvoudig de angst weg te nemen door stap voor stap naar een drukkere omgeving toe te groeien.
Tijdens het rijden wordt er dieper gespit naar de oorzaak van de klacht, zoals het 'niet meer durven rijden of inhalen' en 'gebruik van de autosnelweg'. De lessen worden zo gegeven dat de cursist goed voorbereid naar de situatie toe zal gaan in plaats van, dat de situatie naar de cursist toe komt.

CBR voert faalangstexamen in
Mensen met faalangst kunnen vanaf 1 juni 2010 een speciaal rijexamen afleggen. Het examen is bedoeld voor kandidaten bij wie door hun angst ''het normale doen en denken geblokkeerd kan raken''. Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen heeft tot de invoering besloten na een succesvol verlopen proef.
Het faalangstexamen duurt met 80 minuten 25 minuten langer dan een normaal rijexamen. In die extra tijd stelt een speciaal getrainde examinator de kandidaat extra op zijn gemak en bereidt hem of haar voor op de rit. ''Hierdoor heeft de kandidaat ook de ruimte om tijdens het examen een time-out te nemen als de druk te hoog oploopt'', aldus het CBR.
Voor meer info kijk op: www.cbr.nl


Medische rijtest

Een medische rijtest is in sommige gevallen nodig. Zo kan het zijn dat er medische beperkingen zijn zoals epilepsie, autisme, medicijngebruik of dat je bijvoorbeeld een medische rijtest moet ondergaan na een TIA. Een medische rijtest is er voor jong en oud. Al er op de eigen verklaring 1 of meerdere vragen met ja beantwoord zijn dan kom je in aanmerking voor een medische rijtest. Het CBR rekent geen kosten voor de rijtest, wel moet je de huur van de lesauto aan de rijschool betalen. Voor vragen kun je mij altijd bellen ( na 19 uur), mailen of appen.

Bij Rijschool Anja werken meerdere GEDIPLOMEERDE FAALANGSTINSTRUCTEURS..
Dit houdt in dat wij ons gespecialiseerd hebben in het geven van rijlessen aan mensen die faalangstig zijn tijdens het lessen en/ of in het doen van rij-examens. Door goede uitleg en veel herhaling proberen wij je naar het felbegeerde rijbewijs te leiden. De leerstof wordt afhankelijk van de leerling in kleinere porties aangereikt. De verkeersdrukte wordt ook afhankelijk van de leerling geleidelijker opgebouwd. Ook mensen met RIJANGST zijn bij deze methode zeker in staat hun rijbewijs te halen en met plezier de weg op te gaan. Het is belangrijk dat er een open communicatie is tussen de leerling en de instructeur, waarbij natuurlijk heel zorgvuldig wordt omgegaan met de besproken zaken.

Onzeker in de auto? Tijd voor een opfriscursus!

"Je hebt al een tijdje je rijbewijs, maar omdat je niet zo vaak in de auto zit, voel je je onzeker in het verkeer. Inparkeren is nog steeds een drama en ook het invoegen op de snelweg gaat niet echt op rolletjes. Autorijden was toch stukken makkelijker toen je instructeur naast je zat!"
Komt dit je bekend voor? Bel dan gerust even na 19 uur"